Nobelprize.org
Lists of Nobel Prizes and Laureates

Pressmeddelande

Nobel Media inleder samarbete om Nobelsändningarna med TV4

9 februari 2007

Från och med i år inleder Nobel Media ett samarbete med TV4 om sändningarna från Nobelprisutdelningen och Nobelbanketten den 10 december. Överenskommelsen innebär att TV4 kommer att producera och, i Sverige, direktsända Nobelevenemangen.

– Vi är mycket glada för det nya samarbetet och ser med spänning fram emot vad det kommer att innebära bland annat i form av förnyelse av programmen, säger Camilla Hyltén-Cavallius, VD för Nobel Media.

TV4 avser exempelvis att vika hela dagen den 10 december åt Nobelbevakning med början på morgonen. Därefter direktsänds Fredsprisutdelningen i Oslo samt Nobelprisutdelningen i Stockholm under eftermiddagen. På sedvanligt vis blir det sedan en helaftonssändning från Nobelbanketten i Stadshuset.

Både prisutdelningarna och banketten sänds helt utan reklamavbrott. Nobel Media och TV4 i samarbete kommer istället att söka lämpliga samarbetspartners att knyta till sändningarna

– Tillsammans med TV4 hoppas vi kunna öppna vägar för nya sponsorsamarbeten på motsvarande sätt som vi sedan länge arbetat med sändningarna internationellt, säger Camilla Hyltén-Cavallius.

Avtalet gäller sändningarna 2007-2009. TV4 får en visningsrätt till prisutdelnings- och bankettsändningen och står produktionskostnaden för programmen. Nobel Media förvärvar samtliga rättigheter till det Nobelrelaterade material som TV4 producerar.

För ytterligare information kontakta:

Camilla Hyltén-Cavallius, VD Nobel Media, 08/663 14 83
Michael Sohlman, VD Nobelstiftelsen, 08/663 09 20 50

Nobel Media AB är ett bolag inom Nobelsfären med uppdrag att förvalta och utveckla rättigheter kring Nobelpriset inom områdena TV-produktion/distribution, förlagsverksamhet samt evenemang.

 

Share this:
To cite this page
MLA style: "Nobel Media - Pressmeddelande". Nobelprize.org. Nobel Media AB 2014. Web. 19 Dec 2014. <http://www.nobelprize.org/nobel_organizations/nobelmedia/press_releases_archive/2007/tv4-07.html>

Recommended:

On 27 November 1895 Alfred Nobel signed his last will in Paris.

 

On 27 November 1895 Alfred Nobel signed his last will in Paris.

 

Try to save some patients and learn about human blood types!