Nobelprize.org
Lists of Nobel Prizes and Laureates

Pressmeddelande

Pianisten Lang Lang solist vid årets Nobelkonsert

7 maj 2007

För tredje året i rad lanserar Nobel Media i samarbete med Stockholms Konserthus Nobel Prize Concert – ett evenemang i världsklass. Konserten äger rum den 8 december och utgör en del av det officiella programmet under Nobelveckan. På tisdag den 15 maj släpps biljetterna till allmänheten.

Som solist vid årets Nobelkonsert framträder i år den unge dynamiske konsertpianisten Lang Lang. Hans internationella genombrott skedde 1999 då Lang Lang med mycket kort varsel fick ersätta André Watts på Ravinia festivalen "Gala of the Century", där han spelade Tjajkovskijs första pianokonsert tillsammans med Chicago Symphony Orchestra. Sedan dess har Lang Lang uppträtt med ledande orkestrar över hela världen och är nu etablerad som en av vår tids absolut främsta pianister.

- Med tanke på förra årets succé med Sverigedebuterande Renée Fleming, känns det fantastiskt att kunna erbjuda ytterligare en artist på internationell toppnivå, säger Camilla Hyltén-Cavallius, VD för Nobel Media.

- Vi är mycket glada att en karismatisk ung musiker som Lang Lang blir solist vid årets Nobelkonsert, säger Stockholms Konserthus VD, Stefan Forsberg.

Kungliga Filharmonikerna kommer i år att ledas av den legendariske Vladimir Ashkenazy, numera Music Director för NHK Symfoniorkester i Tokyo och nyutnämnd ledare för Sydney Symphony Orchestra från och med 2009. Ashkenazy har en tidigare musikalisk karriär som världsberömd pianist.

Nobel Prize Concert är ett årligt återkommande klassiskt konsertkoncept av yttersta internationella klass, återinförd 2005 i Nobel Medias regi. I första hand hålls konserten för att hedra årets Nobelpristagare som deltar med sina sällskap, kungafamiljen och Nobelstiftelsens gäster.

Allmänheten erbjuds möjlighet att närvara och på tisdag, den 15 maj, startar försäljningen av drygt 400 biljetter i första skedet. Biljettpriset ligger på nivån 590-1190 kr inklusive programbok och champagne i pausen.

Nobel Prize Concert är ett externt finansierat projekt inom ramen för Nobel Medias verksamhet i samarbete med Stockholms Konserthus.

Nobel Prize Concert sponsras av DnB NOR och Statkraft.

För ytterligare information kontakta:
Camilla Hyltén-Cavallius, VD Nobel Media 08-663 14 83 eller 070-524 57 70
Stefan Forsberg, VD Stockholms Konserthus 08-786 02 20 eller 070-786 02 50

 

Share this:
To cite this page
MLA style: "Nobel Media - Pressmeddelande". Nobelprize.org. Nobel Media AB 2014. Web. 20 Oct 2017. <http://www.nobelprize.org/nobel_organizations/nobelmedia/press_releases_archive/2007/press_concert07_swe.html>

Recommended: