Nobelprize.org
Lists of Nobel Prizes and Laureates

Pressmeddelande

Nobel Media inleder samarbete om Nobelsändningarna med TV4

9 februari 2007

Från och med i år inleder Nobel Media ett samarbete med TV4 om sändningarna från Nobelprisutdelningen och Nobelbanketten den 10 december. Överenskommelsen innebär att TV4 kommer att producera och, i Sverige, direktsända Nobelevenemangen.

– Vi är mycket glada för det nya samarbetet och ser med spänning fram emot vad det kommer att innebära bland annat i form av förnyelse av programmen, säger Camilla Hyltén-Cavallius, VD för Nobel Media.

TV4 avser exempelvis att vika hela dagen den 10 december åt Nobelbevakning med början på morgonen. Därefter direktsänds Fredsprisutdelningen i Oslo samt Nobelprisutdelningen i Stockholm under eftermiddagen. På sedvanligt vis blir det sedan en helaftonssändning från Nobelbanketten i Stadshuset.

Både prisutdelningarna och banketten sänds helt utan reklamavbrott. Nobel Media och TV4 i samarbete kommer istället att söka lämpliga samarbetspartners att knyta till sändningarna

– Tillsammans med TV4 hoppas vi kunna öppna vägar för nya sponsorsamarbeten på motsvarande sätt som vi sedan länge arbetat med sändningarna internationellt, säger Camilla Hyltén-Cavallius.

Avtalet gäller sändningarna 2007-2009. TV4 får en visningsrätt till prisutdelnings- och bankettsändningen och står produktionskostnaden för programmen. Nobel Media förvärvar samtliga rättigheter till det Nobelrelaterade material som TV4 producerar.

För ytterligare information kontakta:

Camilla Hyltén-Cavallius, VD Nobel Media, 08/663 14 83
Michael Sohlman, VD Nobelstiftelsen, 08/663 09 20 50

Nobel Media AB är ett bolag inom Nobelsfären med uppdrag att förvalta och utveckla rättigheter kring Nobelpriset inom områdena TV-produktion/distribution, förlagsverksamhet samt evenemang.

 

Share this:
To cite this page
MLA style: "Nobel Media - Pressmeddelande". Nobelprize.org. Nobel Media AB 2014. Web. 19 Oct 2017. <http://www.nobelprize.org/nobel_organizations/nobelmedia/press_releases_archive/2007/tv4-07.html>

Recommended: