Nobelprize.org
Lists of Nobel Prizes and Laureates

Pressmeddelande

 

Elever lär sig om diabetes genom att adoptera en sjuk hund

11 mars 2009

Nobelstiftelsens officiella webbplats Nobelprize.org lanserar ett nytt pedagogiskt kunskapsspel med namnet "The Diabetic Dog Game". Kunskapsspelet riktar sig till engelsktalande elever på högstadiet och gymnasiet och baseras på 1923 års Nobelpris i fysiologi eller medicin för upptäckten av insulin.

De pedagogiska spelen på Nobelprize.org är en del av ett större utbildningsprogram och syftar till att göra Nobelprisbelönade upptäckter och gärningar tillgängliga för en yngre publik. "The Diabetic Dog Game" är den senaste av över fyrtio pedagogiska multimediaproduktioner som finns tillgängliga för gratis användning.

Diabetes är en sjukdom som drabbar miljontals människor. "The Diabetic Dog Game" är ett roligt och användbart pedagogiskt verktyg som ger svar på frågor som:

  • Vad innebär sjukdomen diabetes?
  • Vad händer med blodsockernivån när man har diabetes?
  • Vad ska en diabetiker göra för att inte få för högt eller lågt blodsocker?
  • Vad är insulin?

Som komplement till kunskapsspelet finns även två textdokument där man kan läsa mer om diabetes och insulin, samt om Nobelpristagarna Frederick G. Banting och John Macleod som belönades med 1923 års Nobelpris i fysiologi eller medicin för upptäckten av hormonet insulin, som gjorde det möjligt att ge en behandling till de människor som led av diabetes.  

"Genom att använda de pedagogiska kunskapsspelen som en introduktion till de Nobelprisbelönade upptäckterna, hoppas vi kunna föra Nobelpriset in i klassrummen för att inspirera nästa generations forskare och för att förse lärare med roliga och användbara pedagogiska verktyg för elever på högstadiet och gymnasiet", säger Karin Svanholm, redaktör för Nobelprize.org:s utbildningsprogram.

För att upptäcka och utforska "The Diabetic Dog Game", besök http://nobelprize.org/educational/medicine/insulin/

För en kort och informativ video om Nobelprize.org:s utbildningsprogram, besök http://nobelprize.org/nobelweb/edu_program.html

Kontaktpersoner
Merci Olsson
Marknads- och kommunikationschef
Nobel Web AB
Tel: +(46) 738 52 35 95
E-post: merci.olsson@nobel.se

Karin Svanholm
Redaktör för Nobelprize.org:s utbildningsprogram
Nobel Web AB
Tel: +46 (663 03 58)
E-post: karin.svanholm@nobel.se

 


 

Om Nobel Web AB
Nobel Web AB ansvarar för Nobelstiftelsens officiella webbplats, Nobelprize.org. På Nobelprize.org finns unikt arkivmaterial om alla Nobelpriser sedan prisutdelningarna startade år 1901. Ljud- och videoinspelningar av föreläsningar, tal och intervjuer, en mängd artiklar, interaktiva, animerade kunskapsspel för ungdomar samt material från tillkännagivandena av Nobelprisen och Nobelprisutdelningen. Med över 35 miljoner besökare varje år strävar Nobelprize.org mot att vara den bästa källan till information om Nobelpriserna.

Copyright © Nobel Web AB 2009
Nobelprize.org® och Nobel Prize® är Nobelstiftelsens registrerade varumärken.

 

Share this:
To cite this page
MLA style: "Pressmeddelande". Nobelprize.org. Nobel Media AB 2014. Web. 17 Oct 2017. <http://www.nobelprize.org/nobel_organizations/nobelmedia/press_releases_archive/2009/diabetic_sv_nw.html>

Recommended: